Translate

Cicle de vida de cucs hepàtics (Fasciola hepatica)



Cicle de vida dels cucs del fetge (Fasciola hepatica)

Al cos principal amfitrió del bestiar, els peixos, els humans Els cucs adults viuen al fetge, posen els ous a l'intestí segueixen les femtes o la defecació oberta en el medi ambient ous amb excrements desaprofitats a l'aigua.
Els ous s'obstinen perquè les larves amb cilis (cabell vibrant) a tota la superfície corporal formen larves de Mirasidium que després neden a la recerca del caragol de Lymnea. El Mirididium morirà si no entra al cos del cargol d'aigua dolça (Lymnea truncatula)
Mirasidium després d'estar en el cargol canvia a Sporosis (instal·lar-se al cos del cargol durant 2 setmanes).
Les larves tenen capacitat reproductiva de manera asexual per Paedogénesis en el cos del cargol perquè es formen moltes larves,
         1. Les larves de sporosis fan la paedogènesi en diversos Redia
        2. Larva Redia fa la Paedogénesis a Cercariae
        3. Les larves de Sercaria, després la cua a Metacercaria i immediatament sortint del caragol per nedar buscant plantes que es troben a la vora de les aigües, per exemple l'herba.
La metacercaria s'encapsula en forma de quist que pot durar molt per adherir-se a l'herba o plantes aquàtiques circumdants.
Si l'herba és menjada per ovelles, el quist pot penetrar a la seva paret intestinal, i després entrar al fetge, el conducte biliar i l'adult durant diversos mesos. Els cucs adults tornen a posar els ous i aquest cicle es repeteix.
Fig. Cicle de vida de Fasciola hepatica

Comments

Popular posts from this blog

Sistem Pernafasan Cacing Pipih (Platyhelminthes)

Saluran Pencernaan Planaria sp

(SB 9 Covid-19) Jenis Penampilan Vokal Solo / Tunggal